Els alumnes de 5è vam anar al MUHBA (Museu d’Història de Barcelona) perquè estem treballant el projecte de Bàrcino i els romans.

En primer lloc, vam veure una recreació en 3D de l’antiga ciutat romana i el guia ens va explicar com la nostra ciutat ha crescut seguint l’estructura de les ciutats romanes.

En segon lloc, vam sortir del museu per veure l’antiga muralla i la reconstrucció de part d’un aqüeducte a la Plaça Nova. A continuació, vam anar al temple d’August que es situa al Mont Tàber. Se’n conserven només quatre columnes. Quan el van construir, tenia sis columnes d’amplada i onze de llargada.

En tercer lloc, ens vam endinsar al museu per visitar les restes arqueològiques de l’antiga colònia Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino. Vam baixar al subsòl arqueològic en un ascensor que semblava una màquina del temps, perquè vam viatjar a l’any 12 a. C. Vam resseguir els carrers més importants en l’estructura de tota ciutat romana (cardus i decomanus), vam veure una maqueta d’una domus romana, vam aprendre com rentaven la roba i com la tenyien, vam veure els recipients on salaven el peix i elaboraven l’exquisida salsa garum. Finalment, ens van ensenyar com fabricaven el vi.

Va ser una sortida molt enriquidora i interessant perquè vam aprendre més aspectes sobre la civilització romana i la seva empremta en la nostra ciutat.