TALLERS MATEMÀTICS

Matemàtiques lúdiques

Des de fa uns anys a primària un cop per setmana fem tallers matemàtics.

A cada cicle fem 4 tallers barrejant nens i nenes dels dos cursos i aprofitant la intervenció dels tutors i especialistes. D’aquesta manera tenim grups de 12/13 nens per taller.

En aquests tallers hi treballem aspectes del currículum matemàtic d’una forma més experimental i lúdica.

Hi ha 4 tallers que corresponen a 4 grans blocs: numeració i càlcul, espai i forma, estadística i relacions i canvi.

Treballem aspectes de la numeració i el càlcul per mitjà de jocs de taula pensats per treballar diferents aspectes segons el cicle: bingo , jocs de cartes, jocs de daus , bingo d’operacions, jocs de vaixells, escacs, etc. A més dels aspectes matemàtics aprenem a relacionar-nos amb els companys, el seguiment de normes, saber esperar el torn, saber guanyar, saber perdre,…

Al taller de geometria construïm objectes amb figures planes (geometrix, tangram,) construïm objectes diversos amb tres dimensions (kapla ) o fins i tot cases i castells per entrar-hi a dins (trigonos). També fem d’arquitectes i dibuixem plànols de diferents espais de l’escola .

Al taller de problemes resolem per parelles divertits jocs d’enginy de dificultat creixent amb l’ordinador i els mes grans en petit grup resolem enigmes realment complicats i que requereixen posar en joc totes les nostres habilitats i destreses.

Al taller d’estadística fem de periodistes: ens fem preguntes sobre la realitat, recollim informació, l’analitzem i finalment la mostrem mitjançant diferents tipus de gràfics.